Završena dvadeset sedma sednica Skupštine grada Leskovca

Drugog dana zasedanja Skupštine grada Leskovca, pred odbornicima su bili planovi i programi rada javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Uz plan i program poslovanja leskovačkog Komunalca za 2019.godinu ovom javno komunalnom preduzeću je data saglasnost za plan korišćenja subvencija iz gradskog budžeta, kao i na predloge ugovora o održavanju zoo higijene, čišćenju snega i leda sa površina javne namene osim kolovoza, zatim o održavanju javnih zelenih površina, održavanju čistoće na javnim površinama u Leskovcu i Vučju sa operativnim planovima.

Usvojen je program poslovnja za narednu godinu JKP ,,Grdelica“, a ovom je preduzeću data saglasnost na program korišćenja subvencija iz budžeta grada.Ovo preduzeće će održavati prema usvojenim predlozima ugovora sa gradom Leskovcem i terene za male sportove i mobilijare na teritoriji čitavog grada, dok će se potkresivanjem grana drveća i košenjem trave na putu, čišćenjem i uredjivanjem jarkova baviti na teritoriji naseljenih mesta Grdelica i Predejane.

Usvojen je program poslovanja u 2019.godini JP ,,Gradska autobuska stanica“, kao i planovi poslovanja JP ,,Dom“ i program korišćenja subvencija iz gradskog budžeta ovog javnog preduzeća. Leskovačko JP ,,Pijaca“ konsoliduje svoje poslovanje, smanjuje broj zaposlenih, ispunjava dogovore sa sindikatom u vezi isplate zaostalih zarada, ali sem održavanja još uvek ne može da planira investicije u narednoj godini.

Razrešenjima, izborima i imenovanjima završena je 27.sednica. Naredna Skupština grada Leskovca prema najavama biće održana 15.januara.