ZAVRŠENI RADOVI NA DEONICI KOJA SPAJA LESKOVAC I VLASOTINCE

Radovi na jednoj od najznačajnih deonica Jablaničkog okruga koja spaja Leskovac i Vlasotince danas su u potpunosti završeni. Podsetimo, deonica je rekonstruisana u dužini od 6500 metara i to od pružnog prelaza u ulici Sime Pogačarevića do metalnog mosta na Južnoj Moravi. Ovaj deo grada sada ima potpuno savremeni izgled, sa dva kružna toka, kvalitetnim kolovozom, pešačkim i biciklističkim stazama i novom rasvetom.

„Već neko vreme koristimo ovaj put i sa sigurnošću tvrdim da je napravljen veliki napredak i da su građani zadovoljni. Novac za ovu kapitalnu investiciju obezbedilo je preduzeće Putevi Srbije u iznosu od 283,3 miliona dinara, dok je grad Leskovac finasirao radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži 14,2 za vodovodnu mrežu u 31,1 milion za kanalizacionu“, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Novica Nikolić, direkor JP „Urbanizam i izgradnja“ je potvrdio da su radovi doprineli bezbednijem odvijanju saobraćaja na ovom državnom putu i objasnio da dva kilometra prolaze kroz Leskovac, a 4,5 kilometra je od ulaza u Leskovac do Vlasotinca i naglasio da se postavljanjem uličnog osvetljenja, koje se izvodi danas, potpuno završava projekat izgradnje ovog značajnog puta.

Kako je konstatovano grad Leskovac nastaviće i u narednom periodu napore u cilju unapređenja putne infrastrukture.