Završeni radovi na izgradnji dela saobraćanjnice u ulici Vojina Petrovića

U ulici Vojina Petrovića završeni su radovi na izgradnji dela saobraćanjnice u dužini od 250 metara. Vrednost radova iznosi 10,3 miliona dinara.

Radovi su izvođeni u dve faze. Prva  je obuhvatala izgradnju donjeg stroja saobraćanjice,  a druga izgrađenju potpotpornih zidova i pošnjunčavanje kolovoznog zastora.

Izgradnja ulice Vojina Petrovića za naselje Hisar, ali i za sam grad predstavlja veliki značaj i pomak u razvoju infrastrukture, istakao je član Gradskog veća Vladimir Branković

,,Pre dolaska dr Gorana Cvetanovića na čelo grada Leskovca, ovaj deo grada bio je urbanistički potpuno zapušten. Izgradnjom ulice izašli smo u susret pre svega meštanima okolnih kuća koji su koristili alternativne pravce za dolazak do istih. Koristili su ulicu Lepše Stamenković, Narodni front i Norvežansku.”

Da bismo završili ovaj deo ulice, odnosno ugradili  kameni agregat  i asfalt neophodno je još oko 3,5 miliona dinara, objasnio je direktor JP,,Urbanizam i izgranja,, Novica Nikolić.

,,Predmet projekta je ulica u dužini od oko 800 metara. Do sada je urađeno 250 metara, ali uključujući i levu i desnu stranu ulice, što znači da je potrebno završiti još preko 600 metara. Za ovu namenu neophodno je izdvojiti sredstava u vrednosti od 25 do 30 miliona dinara, uključujući sve instalacije, kanalizacione i vodovodne mreže, izmeštanje nisko-naponske mreže, izgradnju potpornih zidova u jednom delu saobraćajnice. U planu za narednu godinu naći će se asfatiranje ovog dela ulice.” 

Do skora veliki problem, ali rešavanjem ovakvih ulica i njihovim povezivanjem sa glavnom on je rešen, ističu stanovnici oveg dela grada.

Istovremeno sa izgradjom saobraćajnice u ulici Vojina Petrovića na Hisaru izvedeni su i radovi na izgradnji kanalizacione mreže za šta je lokalna samouprava izdvojila 2,2 miliona dinara.