Završeni radovi na izgradnji fiskulturne sale u OŠ ,,Vožda Karađorđe”

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je sa saradnicima izgrađenu fiskulturnu salu Osnovne škole Vožd Karađorđe, koja će zvanično biti otvorena za mesec dana po dobijanju upotrebne dozvole.

Prvi čovek je ovom prilikom najavio i otvaranje terena sa veštačkom travom kao i novog dela deponije Željkovac za 9. oktobar, i otvaranje marketa Lidl za 11. oktobar Dan grada kao i posetu Rumunskoj kompaniji Terastil u Leskovcu koja će proširiti svoje prizovdne kapacitete u našem gradu.

 

,,Osnovna škola Vožd Karađorđe nakon skoro tri decenije konačno je dobila savremenu fiskulturnu salu, na kojoj su radovi počeli još 2016. godine. Za prvu fazu radova iz gradskog budžeta izdvojeno je 10,7 miliona dinara, a za drugu, završnu fazu 24 miliona dinara. Mi ćemo zvanično za jedno mesec dana da otvorimo ovu fiskulturnu salu, zato što ništa zvanično ne otvaramo dok nemamo upotrebnu dozvolu koja će biti gotova za mesec dana, a to je dovoljno vremena da nabavimo rekvizite da bi učenici mogli da se bave svim sportovima“, istakao je prvi čovek grada.

Izgradnja ove sale veoma je značajna za učenike ove osnovne škole koju pohađa veliki broj dece iz Radničkog, Ohridskog i naselja Slavko Zlatanović, koja su godinama unazad za časove fizičke kulture koristila adaptiranu učionicu. Sada je ta slika potpuno drugačija i škola Vožd Karađorđe na zadovoljstvo kolektiva i učenika sada može da se pohvali najboljom i nasavremenijom fiskulturnom salom u gradu, kazala je direktorka škole Aleksandra Milosavljević, zahvalivši se svima koji su učestovvali i pomogli realizaciju projekta izgradnje sale.

Učenici škole Vož Karađorđe izrazili su veliko zadovoljstvo što su konačno, nakon toliko godina dobili jednu od najlepših fiskulturnih sala, a u čast onih koji su u tome neizmerno pomogli uručili su i zahvalnice gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću, direktoru preduzeća Urbanizam i izgradnja Novici Nikoliću, gradskoj većnici zaduženoj za sport Brankici Stamenković i tehničkoj direktorki preduzeća Urbanizam  i izgradnja Ljiljani Mihajlović.