Završeno Republičko prvenstvo u rukometu

Prvenstvo je trajalo 4 dana, a u sredu smo dobili pobednika kod dečaka, a juče pobednika kod devojčica. Sve ekipe su bile odlične jer su ovo bile 16 ekipa najboljih iz Srbije, saopšteno je iz Saveza za školski sport Leskovca.

Kod devojčica 1. mesto osvojila je osnovna škola Čeh Karolj iz Ade, 2.mesto osvojila je škola Cana Marjanović iz Sopota, 3. mesto zauzela je škola Petar Kočić iz Temerina,4.mesto pripalo je osnovnoj školi 3.Oktobar iz Bora, 5.mesto pripalo je osnovnoj školi Milan Ilić – Čiča iz Aranđelovca, 6.mesto školi Đura Jakšić iz Zaječara 7. mesto osvojila je školai Branko Radičević iz Vranja.

Sve ekipe su bile prezadovoljne celokupnom organizacijom i uslovima koje su imali i nama kao domaćinima u Leskovcu. Nadamo se da će neka naredna prvenstva biti još bolje organizovana. Takođe se nadamo da će i dalje država da stoji iza školskog sporta, kao što to i sada čini za školski sport, ulaže u decu, a to je nešto najbitnije bez čega nema budućnosti. Grad Leskovac jako dobro podržava Gradski savez za školski sport i sva takmičenja koje imamo tokom cele godine, tako da ćemo i dalje da radimo sa decom, na časovima fizičkog vaspitanja, na samim takmičenjima i mi nikako ne možemo da usporimo ovaj kontinuitet koji smo sada napravili, dodaje se u saopštenju.

Medalje su uručili rukometni trener i predsednik rukometnog kluba Meteor Dragan Mitrović, sekretar gradskog saveza za školski sport Leskovca Bojan Nedeljković i predsednik saveza za školski sport i koordinator saveza za školski sport za jablanički okrug Ivan Cvetanović.

 

Veliku zahvalnost dugujemo sudijskoj organizaciji, Policijskoj upravi, direktoru Domu zdravlja u Bojniku i Leskovcu-sportskoj medicini, direktoru sportske hale u Bojniku i direktoru sportskog centra u Leskovcu i našem Gradu na podršci. Naravno svega ovoga ne bi bilo da nije bilo podrške Saveza za školski sport Srbije, Gradskog saveza za školski sport, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, objašnjavaju u Savezu za školski sport.