ZBOG PLAVLJENJA BUJIČNIH TOKOVA OPŠTINA BOJNIK U DEVET SELA PROGLASILA JE VANREDNU SITUACIJU

Rukovodstvo lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Nebojšom Nenadovićem zajedno sa policijskim, vatrogasnim i lekarskim ekipama celu noć je provelo na terenu.

Nenadović ističe da je najkritičnija situacija bila oko 2 sata i 20 minuta kada je voda koja se izlila bila visine preko 1,5 metara. Dodao je da se pristupilo i evakuaciji četiri nepokretne i stare osobe iz sela Kacabać i Kosančić.

Trenutno je najteže stanje u selu Lapotincu, a tokom noćnih i ranih jutarnjih časova najugroženije je bilo selo Pridvorica gde je poplavljen magistralni put koji vodi do Bojnika. Teška situacija bila je i u samom Bojniku gde se Pusta reka izlila i preplavila kej, a naselje između Ulice Zele Veljković i Svetog Save je skoro celo poplavljeno.

Kako ističe Nenadović,vanredna situacija na delu opštine Bojnik na jutrašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije proglašena je za Bojnik, Pridvoricu, Đinđušu, Lapotince, Dragovac, Kacabać, Kosančić, Stublu i Gornje  Brijanje.

Nenadović podvlači da će lokalno rukovodstvo koje je stalno na terenu biti i dalje u pripravnosti, a prioriteti su spašavanje ljudskih života, stoke i ispumpavanje vode iz dvorišta i stambenih objekata.

U selu Pridvorica stradao je najviše centralni deo mesta, a stanovnici su se solidarno organizovali na uklanjanju štete.

 Kako je istakla meštanka Zorica Miljković kojoj je poplavljena kuća, za ovu prirodnu katastrofu odgovornost snose i meštani koji bacaju smeće u odvodne  kanale.

Stanovnici Bojnika i okoline kažu da ne pamte ovakvu poplavu.

 

POPLAVAVANREDNA SITUACIJA