ZELENI DANI NA VUČJANCI

Manifestacija ”Zeleni dani na Vučjanci”, danas i sutra se održava u Vučju.

Prošle godine grad Leskovac i Kriva Palanka, posredstvom Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, počeli su prekogranični projekat „Povezivanje bisera“.

Kada je trebalo kandidovati prirodni biser leskovačkog kraja sa velikim turističkim potencijalom, izbor je lako pao na varoš Vučje koja obiluje fascinantnim prirodnim i kulturnim bogatstvima, počev od planine Kukavica, Skobaljić grada, hidrocentrale koja je sagrađena 1903. godine, autentičnih vodenica potočara i neizostavnog kanjona reke Vučjanke. Zahvaljujući ovom projektu Vučjanka je dobila novo ruho.

Ova manifestacija organizuje se pod pokroviteljstvom Evropske unije, a preko programa prekogranične saradnje Srbija – Severna Makedonija, u kojoj učestvuju Grad Leskovac i Opština Kriva Palanka.

U programu učestvuju  KUD ”Lemind”, gudački kvartet ”Leđero”, Akustik bend ”Čarolija”, grupa ”Laguna” i DJ Dimitros, dok će kod crkve Svetog Jovana Krstitelja nastupiti crkveni hor ”Branko”.

Sutra 17. avgusta, je predviđena šetnje kroz prirodu kružnom stazom, do Skobaljić grada, polazak je zakazan od 9 sati iz dvorišta crkve Svetog Jovana Krstitelja. Dužina staze je 5,2 km.

Nakon pešačenja, učesnici će moći da se okrepe uz kačamak, tradicionalno jelo.

 

 

 

VučjeZELENI DANI