ŽENSKI FUDBALSKI KLUB „VUČICE“ IZ VUČJA OBELEŽIO PET GODINA OD OSNIVANJA

U ovom fudbalskom klubu trenira 40 –tak devojčica, dok se članice seniorskog tima takmiče u Drugoj ligi Srbije gde trenutno zauzimaju šesto mesto na tabeli.

Andrija Atanasković, član Gradskog veća je povodom jubileja kluba naglasio da grad Leskovac pruža podršku razvoju i afirmaciji sporta i dodao da je 2012. godine za projektno finansiranje iz oblasti sporta izdvojeno svega 18 miliona, a 2022. rekodnih 121,1 miliona dinara za preko 100 sportskih klubova i organizacija, i dodatnih 120 miliona dinara za SRC „Dubočica“. Ono po čemu je grad Leskovac jedinstven je besplatno korišćenje hale i bazena za sve klubove koji su članovi Sportskog saveza Leskovca.

On je najavio  i kamp Krosa RTS koji će se održati početkom juna u Leskovcu, što pokazuje da Srbija prepoznaje potencijal našeg grada.

Trener ŽFK Vučice Katarina Stojković je istakla da posao trenera iziskuje mnogo truda i energije, angažovanja i odricanja i dodala da se treninzi održavaju tri puta nedeljno, a utakmice vikendom.

Ovom prilikom zlatnu plaketu ŽFK „Vučice“ dobili su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i član Gradskog veća Andrija Atanasković, a zahvalnice i plakete uručene su i brojnim pojedincima i kolektivima koji su ovih 5 godina pružali podršku klubu.

VučjeŽFK Vučice