Zimska škola za poljoprivrednike danas održana u Lebanu

U okviru tradicionalne 12. po redu Zimske škole koju organizuje  Poljoprivredna i savetodavna stručna služba Leskovac, danas su održana predavanja za poljoprivrednike u Lebanu.

Poljoprivrednici   su imali mogućnost da se upoznaju sa savremenim tendencijama u oblasti ratarske, voćarske i stočarske proizvodnje, predstojećim konkursima koji se odnose na podsticaje i subvencije, kao i standardima savremene poljoprivredne proizvodnje.

Standardizacija podrazumeva proizvodnju koja je prilagođena tržištu razvijenih zemalja, a ona je preduslov razvoja i povećanja obima izvoza u ovoj oblasti, kazao je savetodavac Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Boban Stanković.

Kako je u izjavi za našu televiziju istakao savetodavac Igor Ristić, posebno su važne teme koje se odnose na IPARD i GLOBAL GAP programe, kao i upoznavanje sa značajem kodova koji su potrebni za poljoprivredna domaćinstva koja prodaju proizvode velikim trgovinskim lancima.

Tokom tri dana trajanja Zimska škola koja je ove godine održana po 12. put okupila je poljoprivrednike iz Bojnika, Leskovca i Lebana i potvrdila njihovo veliko interesovanje za teme iz oblasti poljoprivrede.