Zimska škola za učenike leskovačkih osnovnih i srednjih škola

U organizaciji Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju po prvi put od 1. do 14. februara za učenike leskovačkih osnovnih i srednjih škola održaće se Zimska škola.

Pored škole novinarstva i fotografije, učenici će učestvovati i u radionicama vajarstva, kaligrafije, heraldike, borilačkih veština. Takođe, imaće prilike da se oprobaju u eksperimentima fizike i hemije.

,,Učenici osnovnih i srednjih škola biće učesnici ovih raznih radionica, tako da će oni na jedan drugačiji, aktivniji i lepši način provesti zimski raspust“, kazala je direktorka Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Emina Jovanović.

,,Cilj Zimske škole je da deca nauče i saznaju nešto novo da se isprobaju u različitim naukama, upoznaju nove drugare i usvoje neka nova znanja iz drugih nauka“, rekla je saradnica Naučnog kluba Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Olivera Ivanović.

Prijavljivanje učenika je u njihovim matičnim školama ili u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, a kako kažu organizatori očekuje se veliko interesovanje osnovaca i srednjoškolaca.