Živi zid- akcija prikupljanja potpisa gradjana

Stranka Narodna Jaka Srbija Živi zid koja se bori protiv privatnih izvršitelja organizovala je danas u centru Leskovca akciju prikupljanja potpisa gradjana za peticiju za ukidanje privatnih izvršitelja i zakonsku borbu za zaštitu gradjana.

Štand je posetio i predsednik ove stranke Igor Jakšić koji je razgovarao sa građanima.

Mi nastavljamo akciju za ukidanje privatnih izvršitelja, i spremamo konvoj po celoj Srbiji , a do sada smo od 750 obišli 150 gradova, kazao je u izjavi za novinare Igor Jakšić , predsednik Narodno jake Srbije Živi zid, ističući da se bore za imovinski census za gradjane i krivičnu odgovornost za političare.

Za peticiju za ukidanje privatnih izvršitelja po ustavu potrebno je 30 hiljada potpisa, ali Živi zid tu neće stati, naglašava Jakšić. U Srbiji trenutno ima oko 300 privatnih izvršitelja i uglavnom su enormno bogati, dodaje Jakšić.

U Hrvatskoj je jula prošle godine promenjen“Ovršni zakon”, što znači da privatni izvršitelji ne mogu više da plene kuće i stanove, ako su građanima to jedine nekretnine, a takođe i ¾ neto plate i penzije zaštićeno je od blokade i prinudne naplate.