ŽURKA ZA MALE MATURANTE, ZA NAJBOLJE BICIKLE

Sinoć je na gradskom trgu održana žurka za sve male maturante sa teritorije grada Leskovca. Žurki su se priključila i deca sa Kampa Leskovac 2022. RTS Krosa. Tada su uručene i bicikle učenicima generacije svih osnovnih škola od strane Grada Leskovca.

Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

„Dani polaganja testova završnih ispita su iza vas. S obzirom na to Grad je odlučio da vam pokloni žurku na kojoj ćemo, nadam se, svi zajedno uživati, nakon predivnog Spomen parka ove godine na novom gradskom trgu u centru grada. Od srca želim mnogo uspeha svim malim maturantima i nadam se, zajedno sa vama, da ćete upisati željene škole i ostvariti zacrtane ciljeve. Bili ste veoma vredni i mislim da ne postoji bolji način da označimo početak raspusta i bezbrižnog perioda za vas. Puno mi je srce što vas vidim u ovolikom broju, kao i decu iz dijaspore, učesnike Kampa RTS Krosa, koji su došli iz 15 zemalja, 115 njih iz Francuske, Belgije, eks Jugoslavije, da budu večeras zajedno sa vama, siguran sam, poneti samo lepe uspomene iz našeg grada.Danas ćemo i učenicima generacije svih osnovnih škola uručiti bicikle, kako bismo ih još više podstakli i motivisali sve ostale da nastave da uče i vredno rade na unapređenju njihovog znanja i obrazovanja,“ – dodao je gradonačelnik i poželeo deci da danas zaborave sve brige, da uživaju, opuste se i zabave.

U ime učenika generacije koji su dobili bicikle kao poklon od strane Grada Leskovca, obratio se Vukašin Stanojević iz Osnovne škole „Bora Stanković“ iz Guberevca koji se zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću zbog ogromne podrške tokom čitavog školovanja, nagrađivanja za uspehe i žurke za pamćenje.

„Dugo ćemo pamtiti dan kada smo zakoračili u školu i spleli neraskidive veze za ceo život. Pred nama stoji jedan nov početak, jedna nova raskrsnica sa dosta puteva. Želim vam da odaberete pravi put za sebe i da ga dosledno pratite kroz život.“

Žurka