,,Zvezdice,, se danas vratile iz Drezdena

Gradski dečji hor ,,Zvezdice,,  iz Leskovca učestvovao je na 7. Internacionalnom festivalu horova,  koji je od 25. aprila do 2. maja održan u organizaciji Drezdenske filharmonije.

,,Posle devet dana putovanja i boravka dece u porodicama hora Drezdenske filharmonije, napornog i dugog puta od dvadeset pet sati živi i zdravi vratili smo se u Leskovac. Najvažnije je i to da su se deca lepo provela. Upoznali smo se sa mnogim različitim kulturama, a takođe i mi smo pokazali našu tradiciju“ ,  rekla je umetnički direktor Gradskog dečjeg hora ,,Zvezdice”  Jelena Cvetković Crvenica .

Hor ,,Zvezdice,,  je jedan od pet dečjih horova u svetu koji su nastupali  u  jednoj od najvećih, najlepših i najakustičnijih sala u Evropi,čija pozornica ima 210 kvadratnih metara i koja može da primi 2000 posetilaca.

Pored  „Zvezdica“ gosti dečjeg hora iz Drezdena bili su i dečji horovi iz Gruzije, Kanade, Jermenije i Južne Afrike.

,,Predivna sedmica je iza nas, 5 neverovatnih horova bili su deo našeg 7. Internacionalnog festivala dečjeg hora. Impresionirani smo dobrim vibracijama i neverovatnom muzikom koju su učesnici doveli u naš lep grad “, navodi se u saopštenju organizatora Drezdenske filharmonije.