ZZJZ Leskovac podelio nagrade deci za učešće na likovnom i literalnom konkursu

Po završetku realizacije dve kampanje Svetskog dana hrane, meseca oktobra, meseca pravilne ishrane i Nacionalne nedelje dojenja Zavod za javno zdravlja u Leskovcu podelio je učenicima i deci predškolskog uzrasta nagrade za učešće na likovnom i literalnom konkursu ,,Hrani se pravilno i budi zdrav” i ,,Nedelja – temelj života”.

,,Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlja obeležava ove kampanje mnogobrojnim promotivnim aktivnostima kao i nagradnim konkursima, koji kroz izbor i promociju najboljih dečijih radova podstiču zdravstveno vaspitni rad koji prati i izradu radova”, kazala je vršilac dužnosti direktora Aleksandra Nikolić.

,,Svake godine u 150 zemalja širom sveta organizuje se  veliki broj događaja od maratona preko izložbi, konkursa, predstava, takmičenja a sve sa ciljem obeležavanja Svetskog dana hrane“, istakla je načelnica Centra za promociju zdravlja primarijus doktor Vanja Ilić.

U našoj zemlji polovina stanovništva je umereno gojazna, i svako deseto dete, dok je svako dvadeseto dete i svaki peti odrasli stanovnik gojazan.

 

Prvo mesto na likovnom konkursu u kategoriji predškolskih ustanova osvojio je Petar Mitić iz ustanove Milka Dimanić iz Vlasotinca, od 1 do 4. razreda Petra Stojanović učenica škole Radoje Domanović iz Bošnjaca, a od 5. do 8 Isidora Ilić učenica škole Vožd Karađorđe u Leskovcu.

U kategoriji literarnih radova prvo mesto od 1. do 4. razreda pripalo je učenici škole Nikola Skobaljić u Velikom Trnjanu Sandri Janković, a od 5. do 8. razreda učeniku škole Gornja Jablanica u Medveđi Filipu Jankoviću.

U kategoriji grupnih radova nagrađeni su leskovački vrtići 1001. Radost, Naše dete i Zvončica kao i pripremna predškolska grupa iz Velikog Trnjana.