Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Bojnik: Rekonstrukcija krova osnovne škole u Gornjem Brestovcu

Počela je rekonstrukcija krovnog pokrivača na objektu u izdvojenom odeljenju u Gornjem Brestovcu, osnovne škole „Stojan Ljubić“.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i predsednik Skupštine Dejan Stojanović danas su posetili ovu osnovnu školu.

Školska zgrada je stara i prilično oronula. Izgrađena je šezdesetih godina prošlog veka.

 

,,Potrebna su izvesna ulaganja za sanaciju samog objekta, a jedan od prioriteta je zamena krovnog pokrivača. Pored zamene crepa i letvi, radovi obuhvataju i izradu spuštenog plafona,demontažu postojećih prozora i ugradnju novih, ugradnju oluka, malterisanje oštećenih zidova, krečenje, rušenje postojećeg dimnjaka i zidanje novog. Raspisan je tender za javnu nabavku male vrednosti. Vrednost radova iznosi oko 2 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine Bojnik”, rekao je prvi čovek opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

Izvođač radova je „Jugogradnja“ DOO iz Bojnika. Rok za izvođenje radova je trideset dana.

,,Ovo je još jedna nabavka koju je škola imala u poslednje dve godine. Urađena je zamena parketa u fiskulturnoj sali u Kosančiću, radovi u vrednosti oko 3.000.000,00 dinara, popravka plafona u izdvojenom odeljenju u Stubli, rekonstukcija centralnog grejanja u matičnoj školi, adaptacija plafona u školskoj biblioteci. U planu su još neka ulaganja koja bi poboljšala život i rad škole kao celine, što zavisi od finansiskih sredstava, kao i nekih projekata za koje je škola konkurisala”, kazao je direktor OŠ ,,Stojan Ljubić” Boban Marković.

Osnovna škola u Gornjem Brestovcu je osmogodišnje izdvojeno odeljenje OŠ „Stojan Ljubić“, Kosančiću. Škola ima 7 odeljenja, 3 u razrednoj nastavi i 4 u predmetnoj nastavi. U razrednoj nastavi ima 30 učenika, u predmetnoj 32 učenika.

Škola je do 1991. godine bila samostalna, kada je izvršeno pripajanje sa školom u Kosančiću. U Gornjem Brestovcu se radi u dve smene. Do pre nekoliko godina škola je radila u jednoj smeni, jer se niža nastava odvijala u staroj školi, pa je bilo dovoljno učionica. Međutim, zbog opasnosti od urušavanja plafona, stara škola se više ne koristi.

Opširnije u vestima TV 4S…

Komentari su zatvoreni.