Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Cvetanović izabran je za predsednika FECC-a

U Leskovcu je danas održana redovna izborna skupština novog predsednika Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije kojoj su prisustvovali predstavnici karnevalskih gradova: Rakovice, Banje Koviljače, Vršca, Vrnjačke Banje, Šapca i Bele Crkve.

Na ovoj skupšini kojom je predsedavao Vladan Kocić predsednik opštine Rakovica, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, izabran je za novog predsednika Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije.

,,Kao novoizabrani predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije, u saradnji sa svim njenim članovima, nastaviću sa jačanjem karnevalskog pokreta u Srbiji. Težiću ka povećanju broja karnevala i karnevalskih gradova, stvaranju boljih uslova za odlazak karnevalskih grupa u inostranstvo i većoj medijskoj promociji istih, ne bi li se saradnja proširila, druženje i zbližavanje kroz karnevalsku masku produbilo. Neka se čuveno JASU, JASU, JASU u budućnosti ori u što većim i brojnijim karnevalskim povorkama“ , kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Ponosan sam na ono što smo uradili tokom prethodnih devet godina kada sam bio predsednik Konferencije evropskih karnevalskih gradova Srbije, kazao je Miroljub Radivojević.

Federacija evropskih karnevalskih gradova je jedna od najvećih manifestacionih organizacija u Evropi i svetu sa više od 550 članica.

Federacija evropskih karnevalskih gradova Srbije okuplja se dva puta godišnje, naredni sastanak kako je najavljeno biće u januaru u Rakovici, a zatim i tokom leskovačke Roštiljijade u Leskovcu.

Komentari su zatvoreni.