Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Cvetanović održao sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola

Gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović,povodom početka nove školske godine  održao je sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Leskovca.

Na samom početku sastanka prikazan je film o ulaganjima lokalne samouprave u prosvetu.

Gradonačelnik Cvetanović čestitao je početk nove školske godine i kazao:„Budućnost pripada onim društvima koja imaju neophodna znanja, zato je adekvatno i kvalitetno obrazovanje jedan od osnovnih činilaca razvoja i unapređenja zajednice. Ulaganje u ovu oblast je ulaganje u budućnost. Izdvajanja za prosvetu su izdvajanja koja vam se mnogostruko vrate, zato što samo kvalitetno obrazovani mladi mogu biti stubovi budućnosti čitavog društva.

Izdvajanja za oblast prosvete povećavaju se svake godine, a tako će biti i u narednom vremenskom periodu. U ovoj godini su najviša do sada i iznose 634,5 miliona dinara. I to: 286 miliona za predškolsko obrazovanje; 212,7 miliona za osnovno obrazovanje; 117,6 miliona za srednje obrazovanje i 18 miliona za Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju,“ – dodajući da će se za sledeću godinu izdvajanja povećati za osnovno obrazovanje za 5 miliona dinara, dok će se za srednje obrazovanje povećati budžet za 2 miliona.

Govoreći o budućim planovima gradonačelnik Cvetanović istakao je sledeće:

„Trenutno se izvode radovi na školi Vasa Pelagić, njihova ukupna vrednost iznosi 218 hiljada evra. I na energetskoij sanaciji na školi Vuk Karadžić u Pečenjevcu u vednosti od oko 5 miliona dinara. Budući planovi su i uređenje spratnog dela i postavljanje ograde u školi u Grdelici, za te namene izdvojićemo preko 3 miliona dinara. Za kotao i grejanje u Brestovcu oko 3 miliona dinara, nastavićemo sa redovnim održavanjem objekata, poboljšavanjem sistema grejanja, sanacijom sanitarnih čvorova za bolje higijenske uslove i postavljanjem ograda za povećanu bezbednost naše dece.“

Na kraju je profesor srpskog jezika i književnosti u vlasotinačkoj školi Jelena Đokić pozvala sve direktore da dođu i dovedu učenike na tribini koju će držati Igor Jurić ispred fondacije „Tijana Jurić“.

Tribina će biti održana u subotu 5. septembra, od  12 časova u leskovačkom Narodnom pozorištu.

Komentari su zatvoreni.