Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Dan Vojske Srbije obeležen u kasarni Vojvoda Petar Bojović

U kasarni Vojvoda Petar Bojović u Donjem Sinkovcu proslavljen je Dan Vojske Srbije 23.april.

,,Podsećajući da nisu sva proleća u Srbiji bila topla i radosna poput 1815. godine kada je 23.aprila u Takovu odlučeno da se podigne Drugi srpski ustanak protiv Turaka , komandant 3.Centra za obuku Vojske Srbije, pukovnik Slađan Cvetković je u svom obraćanju na svečanosti obeležavanja Dana Vojske istakao da je upravo vojska institucija kojoj građani uz crkvu najviše veruju. Redovi vojske i danas se popunjavaju mladim ljudima iz uglednih porodica kao pre 200 godina”.

Čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra odbrane Alksandra Vulina, načelnika Generalštaba Vojske Milana Mojsilovića i komandanta komande za obuku Đokice Petrovića  na svečanosti obeležavanja Dana Vojske Srbije u prisustvu predstavnika grada Leskovca, opština Bojnik, Vlasotince i Crna Trava,  kao i ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave, BIA, i brojnih zvanica i gostiju, pročitao je potpukovnik Goran Biuk.

 

 

Učenicima osnovnih škola koji su učestvovali na likovnom i literarnom konkursu na temu vojske uručene su nagrade.

Kao i svake godine na Dan Vojske Srbije zaslužni pojedinci su unapređeni i uručene su nagrade za dostignuća u vidu knjiga i nagradnih odsustva.

Komentari su zatvoreni.