Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

DANAS JE U SPORTSKOJ HALI U BOJNIKU ODRŽAN PRVI KOŠARKAŠKI MEČ OSOBA U KOLICIMA

Na ovaj način Ustanova Sportska hala u Bojniku pokazuje društvenu odgovornost i brigu o osobama sa invaliditetom, kazao je i izjavi za TV 4S predsednik kluba Nais i profesor na fakultetu Sporta i fizičke kulture u Nišu   Marko Aleksandrović.

On je naglasio da u Srbiji postoji pet profesionalnih Košarkaških klubova među kojima su i “Nais“ iz Niša i „Tigar“ iz Paraćina koji su danas odmerili snage.Mnogi među ovim igračima su i reprezentativci naše zemlje u ovom i drugim sportovima koji su namenjeni invalidima, a kako je dodao Alkeksandrović izdvajanja za ove aktivnosti bi trebalo uvećati i na taj način pružiti šansu invalidima da se uključe u sve sportske aktivnosti.

Sportski savet opštine Bojnik uspostavio je saradnju  sa Fakultetom za sport i fizičku kulturu iz Niša u cilju edukacije mladih, a ova utakmica je deo tog projekta ističe predsednik ove asocijacije Dejan Arsić koji obećava da će se u okviru ove saradnje plasirati i drugi sportski sadržaji na ovom području. Na  utakmici je  pobedila je ekipa „Tigra“ rezultatom 57:23, mada su se i košarkaši ,,Naisa “ lavovski borili.

Komentari su zatvoreni.