Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

guy fucking a friend sister he like when his friend sister jack him off.free sex homemade porn pawg with bubble butt n dildo. oral pleasure session with lewd babe.website sexy woman is horny and she has her pussy on fire.

DANAS SLAVIMO SVETOG SAVU – SAVINDAN

Srpska pravoslavna crkva danas slavi spomen na Svetog Savu, srpskog prosvetitelja, prvog arhiepiskopa, istoričara i putopisca.

Savindan, jedan od najvećih hramovnih i porodičnih praznika slavi se kao školska i slava mnogih zanatlija.kojim se obeležava uspomena na Svetog Savu, srpskog prosvetitelja i prvog srpskog arhiepiskopa iz 13. veka.

Rastko Nemanjić, je najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje i brat kraljeva Vukana i Stefana Prvovenčanog. Od oca je na upravu dobio Zahumlje, međutim pobegao je na Svetu Goru i zamonašio se u ruskom manastiru Svetog Pantelejmona, dobivši ime Sava.

- Advertisement -

Sveti Sava je  sa ocem podigao manastir Hilandar, prvi i jedini srpski manastir na Atonskoj gori iz kojeg su upravljali srpskom državom. Princ i monah izdejstvovao je od vizantijskog cara Teodora Laskarisa i vaseljenskog patrijarha Manojla 1219. godine u Nikeji autokefalnost srpske crkve i srpsku arhiepiskopiju sa sedištem u manastiru Žiča.

Umro je 27. januara 1236. u Trnovu (Bugarska) i taj dan je crkva ustanovila kao praznik kojim se obeležava uspomena na njegov život i delo.

U srpskom narodu rašireno je verovanje da je Sveti Sava činio razna čuda. Mnogi mu se i danas molitvom obraćaju da im pomogne. Sveti Sava je pravi primer epifanije-verovanja da svetitelji često pohode ljude u ovozemaljskom svetu. Veruje se da on stalno putuje po svim zemljama gde žive Srbi.

U crkvenom kalendaru ovaj datum obeležen je crvenim, što znači da se ne rade kućni poslovi.

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.

fappornvideos.com cute asian teen deeply fucked at home. tamil girls penelope stone. yourpornsite.me