Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Dodeljeni sertifikati budućim preduzetnicima

Nakon uspešno završene obuke „Put do uspešnog preduzetnika“, u prostorijama leskovačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje uručeni su sertifikati nezaposlenim licima, za uspešno završenu obuku iz preduzetništva.

Tom prilikom sertifikate je dobilo jedanaestoro nezaposlenih sa evidencije leskovačke Filijale, za delatnost  frizera i kozmetičara.

Veliko je interesovanje upravo za ove delatnosti, i iz tog razloga odlučili smo se da radimo tematsku obuku, kazala je Sanja Cvetković, savetnik za razvoj preduzetništva i predavač na obuci.

Za ovakav vid obuke  je veliko interesovanje i Javni konkurs za samozapošljavanje očekujemo do prve nedelje marta meseca. U odnosu na prošlu, ove godine je došlo do povećanja iznosa finansijske jednokratne pomoći za pokretanje sopstvenog biznisa sa 180.000 na 200.000 dinara za nezaposlena lica, rekao je direktor leskovačke Filijale Dejan Stanković

Nemanja Cekić  planira da otvori svoj frizerski salon u Pečenjevcu, i smatra da su obuke veoma važne .

Obuka je deo redovnih aktivnosti NSZ i preduslov je za podnošenje zahteva i učešće na konkursu za dodelu subvencije nezaposlenim licima za samozapošljavanje.

Komentari su zatvoreni.