Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Dodeljeni ugovori iz oblasti Socijalne zaštite

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio je danas ugovore iz oblasti socijalne zaštite koji će biti finansirani ili sufinansirani iz budžeta Grada u vrednosti od 15,5 miliona. Od 42 pristigla projektna predloga, odobrena su 32 projekta.

,,Ukoliko želimo da što iskrenije uđemo u proces socijalne inkluzije, potrebno je da na najbolji način iskoristimo potencijale svih članova našeg društva, istakao je prvi čovek grada. Grad Leskovac mnogim ulaganjima olakšava živote pojedincima koji su u stanju socijalne potrebe. Osobama sa invaliditetom i otežanim kretanjem prilagođeni su mnogi prilazi ulicama, trotoarima kao i mnogim institucijama a prilagođene sui gradske česme, Centar za Socijalni rad svake nedelje sa timom lekara obilazi stanovnike 144 naseljena mesta koji su udaljeni od grada i omogućava im razgovor sa stručnim saradnicim. U  2018. godini za oblast Socijalne zaštitu izdvojena su sredstva u iznosu od 140 miliona dinara, a od tog iznosa je 23 miliona dinara izdvojeno za finansiranje i sufinansiranje projekata iz ove oblasti. U 2019. godini za socijalnu zaštitu predviđeno je oko 165 miliona dinara, a planirana sredstva za projektno finansiranje su 31 milion“, kazao je gradonačelnik.

U ime svih predstavnika Organizacija i Udruženja iz oblasti Socijalne zaštite prisutnima se obratio predsednik Udruženja roditelja i nastavnika Partnerski za obrazovanje Zoran Ilić.

„Hteo bih u par reči da iskažem svoju ličnu zahvalnost i zahvalnost ispred Udruženja roditelja i nastavnika i svih ovde prisutnih ljudi za još jedan uspešno realizovan konkurs iz oblasti socijalne zaštite. Udružnje roditelja i nastavnika sprovodi već dugi niz godina program ličnih pratilaca u predškolskim i osnovim školskim ustanovama na zadovoljstvo roditelja, nastavnika, učitelja, vaspitača, ličnih pratilaca pa i same dece. Broj korisnika je rastao, sa početnih 6 dostiže broj 16. U međuvremenu povećale su se i potrebe za novim korisnicima, tako da je danas taj broj udvostručen. Jako sam ponosan na svoj grad koji svake godine povećava izdvajanja za oblast socijalne zaštite i ovakve projekte.“

Ilić je dodao da je u poređenju sa drugim gradovima Leskovac u samom vrhu pri izdvajanjima za oblast Socijalne zaštite a od nekih drugih gradskih centara čak i nekoliko puta više.

Komentari su zatvoreni.