Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Dvesta najboljih mladih nagrađeno na Dan grada

Na inicijativu Fonda za mlade talente grada Leskovca novčane nagrade su povodom Dana grada u Dvorištu Centra za stručno usavršavanje dodeljene mladim talentima.

Novčane iznose od 10 do 40 hiljada dinara  dobilo je 200 najboljih mladih, uspešnih učenika, studenata i sportista i muzičara.

Iz budžeta grada za ovu namenu izdvojeno je 5 miliona 675 hiljada dinara.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je na samom početku naglasio da je ponosan što je ovaj fond otvoren , ali i obnovljen na njegovu inicijativu.On je dodao da su nagrade najboljima najmanje što lokalna zajednica može da uradi kako bi podstakla kreativnost mladih.

Svečanoj dodeli prisustvovao je i ministar Omladine i sporta Vanja Udovičić koji je kazao da pored vlade i ministarstva i grad Leskovac shvata važnost podsticanja mladih i obrazovanih ljudi. On je  istovremeno naglasio da zasluge za uspeh svoje dece imaju i njihovi roditelji.

Jedna od dobitnica nagrade Sanja Janković studentkonja  treće godine Pravnog fakulteta u Nišu, sa prosečnom ocenom 9,8 pročitala je emotivnu stihove svoje prijateljice Dine koja studira Bečki univerzitet, kako bi svi prisutni shvatili koliko je važno podržavati mlade ljude koliko je zapravo teško studirati u drugoj državi.Ona je na taj način poslala poruku svojoj generaciji da treba ostati u Srbiji i dati doprinos njenom daljem razvoju.

Osim ministra Udovičića, ovoj svečanosti prisustvovali su i državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić i direktor preduzeća “Srbijavode” Goran Puzović, koji su i sami dobitnici oktobarskih nagrada grada Leskovca.

Posredstvom Kancelarije za mlade u proteklih sedam godina nagrađeno je 2.700 mladih, a iz budžeta grada za tu namenu do sada je izdvojeno 75 miliona dinara.

Komentari su zatvoreni.