Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

GRAD LESKOVAC DANAS ORGANIZOVAO TREĆU PO REDU PODELU AUTOSEDIŠTA ZA DECU U OVOJ GODINI

Grad Leskovac poklonio je auto-sedišta parovima koji su posatli roditelji tokom maja u juna ove godine. Podela i to treća po redu u ovoj godini, ukupno 133 sedišta za decu upriličena je u sali leskovačkog Narodnog pozorišta, a roditelji koji nisu bili prisutni, kako je rečeno svoja sedišta mogu da preuzmu na portirnici Skupštine grada.

Kako je ovim povodom kazala zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević deca su temelj na kojem se gradi sigurna budućnost našeg grada i zato lokalna samouprava želi da obezbedi sve uslove za bezbrižno detinjstvo i odrastanje. Ona je podsetila da grad brine za decu od prvog trenutka njihovog rođenja i to ilustrovala činjenicom da svake nove godine prvih 10 novorođenih beba dobija vaučere za nabavku bebi opreme, a sve porodilje dobijaju jednokratnu pomoć od 10.000 za zaposlene majke i 20.000 za nezaposlene. Odrastanje se kako je naglasila Dimitrijevićeva prati i tokom predškolskih dana putem subvencionisanja boravka u vrtićima, a kasnije prvaci dobijaju i naknadu za udžbenike. Briga o porodici se ogleda i kroz pristupanje grada Pokretu za decu tri plus, a grad finasira i postupak vantelesne oplodnje.

Od početka godine, kako je naglasila zamenica gradonačelnika uručena su 233 sedišta za decu, a njihova projektovana količina je 1.100, za šta je iz gradskog budžeta izdvojena suma od 7,9 miliona dinara.

- Advertisement -

U ime roditelja na ovoj donaciji grada zahvalila se je Ana Petrović koja je naglasila da je ovo velika ušteda za kućni budžet mladih roditelja.

Grad Leskovac će i dalje preduzimati aktivnosti koje imaju za cilj pomoć porodicama i mališanima.

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.