Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Grad Leskovac i Srpska akademija nauka i umetnosti

Povodom međunarodne prijateljske utakmice u futsalu između Srbije i Ukrajine, gradonačelnik Leskovca priredio je prijem za ove dve reprezentacije.

Za uspešne sportiste i njihov uspešan rezultat potrebno je obezbediti adekvatnu infrastrukturu koja će im omogućiti dobre uslove za treniranje.Sa ponosom želim da istaknem da imamo jedan od najsavremenijih terena sa veštačkom travom izgrađenim po FIFA standardima.Juče je naš grad posetio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je tom prilikom najavio gradnju jednog od najmodernijih pokrivenih fudbalskih stadiona sa reflektorima“, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

„Velika mi je čast što su dve reprezentacije futsala izabrale naš grad za domaćina ove utakmice. Potrudili smo se da ovaj događaj promovišemo i kod školaraca i pozvali ih da dođu i vide vršnjake koji su odabrali sport kao stil života.Mi ćemo svakako navijati za našu reprezentaciju, ali neka bolji tim pobedi, a najvažnije je to da ćemo uživati u dobroj utakmici“, dodao je Cvetanović.

Goran Ivančić, tim menadžer reprezentacije Srbije i Valentin Vakula, sportski direktor futsal reprezentacije Ukrajine, istakli su da su veoma zadovoljni uslovima koje im je grad Leskovac pružio i da je ova utakmica dobra priprema za kvalifikacione turnire za Evropsko prvenstvo u Letoniji septembra meseca.

Srbija je u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Portugalijom i Moldavijom, a Ukrajina sa Severnom Makedonijom, Belgijom i Rumunijom. Kvalifikacioni turniri održaće se krajem marta u Skoplju, odnosno Mostaru.

Međunarodna prijateljska utakmica u futsalu između Srbije i Ukrajine odigraće se u SRC „Dubočica“ u subotu, sa početkom u 18 časova. Ulaz je besplatan.

Komentari su zatvoreni.