Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Gradonačelnik Cvetanović primio ambasadore Indonezije i Egipta

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović primio je danas ambasadore Egipta i Indonezije Amra Algovejlija i Čatru Judu.

U prijateljskom razgovoru konstatovano je da je sa ove dve zemlje uspostavljena kutlurna saradnja, što potvrđuje i poseta leskovačkom Karnevalu, ali da treba uložiti napore u cilju uspostavljanja saradnje i na ostalim poljima , a posebno u oblasti ekonomije.
Gradonačelnik Cvetanović je pozdravio je uvažene goste ističući da su Leskovački karneval i roštiljijada postali prepoznatljivi brendovi širom sveta.

 Ambasador Indonezije Čantra Juda , istakao je da je njegova zemlja spremna da produbi saradnju i sa Srbijom i sa Leskovcem kroz razne kulturne programe, a posebno razmenu studenata.

Egipat ima tradicionalno dobru saradnju sa Srbijom, kazao je ambasador ove afričke zemlje Amr Algovejli i podvukao da je u planu da se septembra održi Međunarodni ekonomski forum u Kairu na koji je pozvao i našeg gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića. Na pitanje naše televizije da li postoji mogućnost da egipatske kompanije otvore pogone u Leskovac dobili smo potvrdan odgovor.

Na ovom prijemu razmenjeni su pokloni i zaključeno da će se u cilju uspostavljanja čvršćih veza ovih zemalja i našeg grada uložiti dalji napori.

Komentari su zatvoreni.