Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ PODRŽAO AKCIJU „DAN BEZ AUTOMOBILA“

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović vožnjom bicikle do posla podržao je akciju “Dan bez automobila u gradovima i opštinama” koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština u okviru Evropske nedelje mobilnosti.

Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija koja se održava svake godine u periodu od 16. do 22. septembra, i u koju je ove godine uključeno preko 2600 gradova i opština iz 50 država sa više od 250 miliona stanovnika, koji na taj način iskazuju svoju solidarnost sa principima održive urbane mobilnosti. Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija kojom se promovišu alternativni vidovi saobraćaja u odnosu na motorizovani saobraćaj koji koristi fosilna goriva.

Ideja je bila da u okviru današnje akcije čelni ljudi lokalnih samouprava ovom akcijom promovišu zdrave životne navike kod stanovništva, pešačenje i biciklizam, i ukazuju na potrebu da se započne rešavanje problema u gradovima izazvanih prevelikom upotrebom motornih vozila i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović se rado odazvao akciji.

Komentari su zatvoreni.