Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ SA SARADNICMA POSETIO JE DANAS ZDRAVSTVENU AMBULANTU U MANOJLOVCU

Povod današnje posete je dodatno upoznavanje sa funkcionisanjem primarne zdravstvene zaštite na teritoriji Leskovca i sagledavanje potreba zdravstvenih stanica ove ustanove i pacijenata. Tom prilikom je naglašeno da će ambulanta u Manojlovcu, nakon kraće pauze, već narednog meseca početi da redovno radi u dve smene.

Zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović naglasila je da je jedan od prioriteta lokalne samouprave pružanje zdravstvene zaštite stanovništva i to ravnomerno na čitavoj teritoriji grada.

Direktor Doma zdravlja u Leskovcu Slaviša Božić istakao je da „Ambulanta u Manojlovcu ima oko 3500 odabranih pacijenata, prema tri lekara koji rade ovde i to je osnovni preduslov da radi u pune dve smene. On je dodao da je sa načelnicom Službe za opšu medicinu rešen  problem nedostatka lekara koji je nastao zbog odlaska pojedinih u penziju, tako da od marta meseca ova ambulanta kreće sa redovnim radom i u drugoj smeni kako bi pokrila svih 7800 stanovnika koji ovde gravitiraju

Na kraju obilaska gradonačelnik Cvetanović kazao je da je od velike važnosti za primarnu zdravstvenu zaštitu to što Grad Leskovac svake godine izdvaja 22 miliona dinara za određeni broj lekara i medicinskih sestara, a sve zbog potreba stanovnika, naročito u mestima gde nema dovoljnog broja medicinskog osoblja.

Konstatocano je da ovakve posete doprinose pružanju podrške medicinskom osoblju i pacijentma  i sagledavanju njihovih potreba.

Komentari su zatvoreni.