Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

GRADONAČELNIK LESKOVCA GORAN CVETANOVIĆ PRIREDIO DANAS PRIJEM ZA VLATKA STEFANOVSKOG

Gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović priredio je danas prijem čuvenom rock muzičaru Vlatku Stefanovskom čijim je koncertom sinoć završen osmi STRINGS festival. „Slike sa sinoćnjeg zatvaranja Međunarodnog festivala muzike „Strings“ pokazuju koliko leskovačka publika poštuje rad gospodina Stefanovskog’’,rekao je tom prilikom Cvetanović. On je dodao da se publika u Leskovcu  nikada neće zasititi kvalitetne muzike ovog čuvenog muzičara , što se i pokazalo na koncertima koje je do sada Stefanovski održao u našem gradu. Cvetanović je to ilustrovao podatkom da je ovaj muzičar održao koncerte na Roštiljijadi 2014. i 2018, na  Drum dum festu 2018. i mnogobrojnim muzičkim dešavanjima, na jednom od kojih je i zvanično krunisan kraljem gitare, na proslavi 45 godina leskovačke rok grupe Bubamare pre dve godine, podvukao je Cvetanović.

Gradonačelnik je podsetio da je su svi koncerti ovog umetnika priređeni uz simboličnu nadoknadu, da je Stefanovski 2014. godine u Narodnom pozorištu održao koncert sa kojeg je čitav prihod uplaćen Obrenovcu koji je tada bio suočen sa katastrofalnim poplavama. Cvetanović je naglasio da je Vlatko Stefanovski osvedočeni prijatelj Leskovca i predložio da on bude ovogodišnji dobitnik Oktobarske nagrade grada. Vlatko Stefanovski se uz veliko iznenađenje na pomen Oktobarske nagrade zahvalio na lepim rečima koje mu je uputio gradonačelnik i rekao da se u Leskovcu uvek oseća izvanredno, da prilikom poseta produbi veze koje mu puno znače i naglasio da su mu ljudi iz Leskovca  puno puta pomogli i na privatnom planu.

 „Moj rad i ideja su usmereni ka tome da se prevaziđu granice i izgrade mostovi među ljudima iz regiona i sveta. Građenje mostova je ideja umetnosti i kulture koja će pomoći da bolje živimo jedni pored drugih i jedni sa drugima“, zaključio je Vlatko Stefanovski.

Komentari su zatvoreni.