Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

ISTORIJSKI ARHIV PRIPREMIO JE PROJEKTNU DOKUMENTACIJU ZA ADAPTACIJU NAMENSKE ZGRADE

Kako je istakla direktorka Istorijskog arhiva Marija Lazarević, gostujući u emisiji ,,Spektar ,, naše televizije  ova ustanova postala je tesna za čuvanje građe mnogih firmi koje su poslovale u Leskovcu, a u međuvremenu su otišle u stečaj.

Ovaj problem donekle je ublažen dobijanjem na privremeno korišćenje prostorija Stare zubne poliklinike. Lazarevićeva je podvukla da je leskovački Istorijski arhiv na korišćenje još 1994. godine od lokalne smouprave dobio na trajno korišćenje objekat stare sapunare kod zgrade Leskovačkog kulturnog centra i da se sada nameće potreba da se ovaj objekat kompletno rekonstruiše.

- Advertisement -

Ulaganje bi koštalo  64 miliona dinara, projekat je urađen i plaćen sopstvenim i sredstvima Ministarstva kulture i lokalne samouprave, a ukupan iznos je 2,3 miliona  dinara. Objekat bi doprineo boljem očuvanju kulturno istorijske građe , ali i organizovanju mnogih kulturnih manifestacija. Kako je zaključeno  za rekonstrukciju nove zgrade ova ustanova kulture će konkurisati i kod evropskih pristupnih fondova.

 Bratislav Lekić

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.