Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Izdavanje ličnih dokumenta i za vreme praznika

Direktor policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Vladimir Rebić najavio je danas da će građani i za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika moći da zatraže izdavanje dokumenta.

Šalteri,  će raditi za prijem zahteva za izdavanje pasoša 26., 27. i 29. aprila, u periodu od 7.30 do 15.30 časova.

Veliki broj građana koji žive i rade van Srbije imaće mogućnost da prilikom dolaska u zemlju tokom praznika izvrše zamenu dokumenata.

Rebić je pohvalio službenike MUP-a koji svakodnevno naporno i vredno rade kako bi građani u što kraćem roku dobili svoja dokumenta, navodeći da je od početka godine podneto više od 300.000 zahteva za izdavanje putnih isprava.

S obzirom na to da su biometrijski pasoši počeli da se izdaju 2008. godine, a zbog isteka važenja, očekuje se da će do kraja godine oko milion građana podneti zahtev za izdavanje pasoša, objasnio je direktor policije.

On je naglasio da će u narednom periodu biti povećani kapaciteti i ljudstvo, kako bi se poboljšale usluge i prilagodili potrebama građana.

MUP je u saradnji sa Kancelarijom za IT i elektronsku upravu omogućilo građanima da zakažu termin za izdavanje pasoša, ličnih karata, uverenja o prebivalištu i produžetak registracije za tehnički pregled putem portala e-uprava 60 dana unapred, zaključio je Rebić.

Komentari su zatvoreni.