Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Izložba tabli stripa posvećenih strip albumu “Do pakla i nazad” u Kragujevcu

U Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić” u Kragujevcu 10. maja otvorena je izložba tabli stripa posvećenih strip albumu “Do pakla i nazad”, nastalom u znak sećanja na Nikolu Mitrovića Kokana i proglašenog za strip dešavanje 2018. godine na Godišnjoj listi nedeljnika “Nin”.

 Otvaranje izložbe pratila je i promocija izdanja, a direktor biblioteke u Kragujevcu Mirko Demić tom prilikom je saopštio posetiocima da će izložba “Do pakla i nazad” biti i program kojim će se Kragujevačka Biblioteka “Vuk Karadžić” predstaviti u Noći muzeja 18. maja. Takođe, 17. maja 2019. godine u 18:30 zvanično će otpočeti 4. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike otvaranem izložbe “Do pakla i nazad” u Maloj sali Kulturnog Centra “Laza Kostić”, koja je i odabrana da bude centralni događaj festivala. Na taj način će se izložba inspirisana strip albumom “Do pakla i nazad” zbog velikog interesovanja istovremeno odigrati u dva grada u Srbiji. To nije prvi put da ova izložbda ima paralelnu postavku, jer je u toku decembra 2018. bila u isto vreme postavljena u bibliotkama u Leskovcu i Varvarinu, i u obe biblioteke je bila prva izložba stripa u istoriji postojanja ovih institucija, kazao je na konferenciji za medije Marko Stojanović predavač u školi stripa.

 

Sem Kragujevca, Sombora, Leskovca i Varvarina,album “Do pakla i nazad”, koga je “Nin” nazvao faktografski najkompletnijim stripom o Prvom svetskom ratu nastalom na ovim prostorima, imao je svoje izložbe i promocije i u Zaječaru, Beogradu i Petrovcu na Mlavi.

Komentari su zatvoreni.