Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Jačanje preduzetničkog duha studenata

Studenti leskovačkog Tehnološkog fakulteta su nastupIli su na  Sedmom nacionalnom studentskom takmičenju  u kreiranju eko-inovativnih  i prehrambenih proizvoda – Ecotrophelia Srbija Na ovoj smotri  tim Tehološkog fakulteta iz Leskovca osvojio je treće mesto za svoj proizvod  instant ovsenu kašu  Easy for Busy. Osnovna ideja bila je da se mladima plasira zdrav proizvod nasuprot brzoj hrani koja je sve štetnija, ističe vođa  tima prof. dr Ivana Karabegović.Ona dodaje da je takmičenje imalo za cilj i razvoj preduzetničkog duha kod studenata.

Učešće na takmičenju uzelo je devet timova iz tri Univerziteta iz Srbije. Naš tim nastupio je u sastavu Petar Paunković, Anđela Kostić, Marija Andonović i Jovana Lazić sa leskovačkog Tehnološkog fakulteta i Aleksandar Đorđević , student Ekonomskog fakulteta u Nišu.Osim Ivane Karabegović u timu su bile i dr Bojana Danilović , mr Zoran Kostić i Sandra Stamenković Stojanović.Ivana Krabegović ističe da postoje realne šanse da se ovaj proizvod nadje na tržištu jer ga čine sastojci koji su veoma dostupni.

Takmičenje je organizovano od strane Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, UNDP, i Naučno-tehnološkog parka Beograd, i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Komentari su zatvoreni.