Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Karavan ,,Izađi mi na teglu’’ u Brestovcu

U organizaciji Doma kulture Brestovac, a pod pokroviteljstvom Grada Leskovca u ovom mestu danas je održan 6.Sajam tradicionalnih proizvoda i rukotvorina Srbije, u sklopu kojeg su Brestovčani bili i domaćini najvećeg balkanskog gastronomskog karavana ,,Izađi mi na teglu’’ takmičenja u pripremanju ajvara, koje je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Takmičenje Izađi mi na teglu tokom vikedna najpre je održano u Leskovcu kada je među 15 ekipa, krunu najboljeg majstora ajvara u Leskovcu ponela tročlana ekipa iz Sportsko rekreativnog centra Dubočica, drugo mesto na ovogodišnjem takmičenju u Šop Đokićevom dvorištu zauzela je ekipa Maturanti iz Vučja, a treće ekipa Suva reka. Najšarmantnija je bila ekipa Stojanovića a kraljica ajvara je Kostić Snežana.

 

Sajam tradicionalnih proizvoda i rukotvorina u Brestovcu tradicionalna je manifestacija koja okuplja proizvođače i prerađivače tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda, udruženja i pojednice koji se bave izradom narodnih rukotvorina i umeća i izložbeno – prodajnog je karaktera.

Celodnevni kulturno – zabavni i takmičarski program, uz program za decu i pripremu tradicionalnog proizvoda ovog kraja – ajvara svrstao je Brestovac među 35 gradova i mesta širom Srbije koja učestvuju u izboru najboljeg ovogodišnjeg ajvar majstora pa tako je danas u Brestovcu 15 ekipa ukrstilo varjače u brobi za najboljeg ajvar majstora.

Gradonačelnik je obišao sve takmičarske ekipe poželeo im srećan rad i uspešan ajvar.

Svi izlagači domaćih proizvoda, rukotvorina i lokalno autentičnih specijaliteta imali su priliku da na besplatnim štandovima izlože svoje proizvode.

U programu su učestvovale folklorna sekcija, hor brestovačke škole i grupa Bolji život a svoje specijalitete predstavio je i restoran Brest.

Pobednička ekipa iz Brestovca plasiraće se direktno na veliko finale koje će se 13. oktobra održati u Beogradu, kada će biti izabran najbolji ajvar majstor Srbije za 2018. godinu.

Komentari su zatvoreni.