Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Lebane: Jednokratna novčana pomoć i bebi paket porodiljama

U holu Doma kulture „Radan“ u Lebanu, predsednik opštine Ivan Bogdanović i Tamara Stefanović, koordinator za populacionu politiku i natalitet, uručili su jednokratnu pomoć i bebi paket,svim porodiljama, koje su stekle uslov od jula 2018. godine sa prebivalištem na teritoriji opštine Lebane.

Zahtev za ovu vrstu pomoći od jula do decembra 2018. godine podnelo je ukupno 74 porodilja, gde je opština izdvojila 1.480.000,00 dinara..

 

,,Bez dece kuća ne raste. Ova kratka narodna poslovica najbolje i najkraće odslikava šta potomostvo znači za jednu porodicu, za jedan grad, za jednu državu. Sve što smo proteklih godinu i po dana radili u Lebanu i što ćemo tek uraditi, radimo zbog budućnosti, a budućnosti nema bez naše dece, bez zdravog potomstva. Napretka u našem Lebanu i našoj Srbiji ne može biti ako se ne vratimo sebi, a to pre svega znači porodičnim vrednostima, kazao je predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, i poručio da će lokalna samouprave i dalje nastaviti da pomaže porodiljama i njihovim porodicama i u narednoj godini”.

Prisutne je pozdravila i Tamara Stefanović, koordinator za populacionu politiku i natalitet u opštini Lebane.

,,U ove pretpraznične dane koristimo priliku da vas pozdravimo i obradujemo paketima za mališane i novčanom pomoći od strane naše opštine. U ime lokalne samouprave i svoje lično ime, čestitamo majkama koje su svojom ljubavlju i hrabrošću rešile da svet ulepšaju i našu opštinu obogate najvrednijim darom, darom novog života“,kazala je Stefanovićeva.

Komentari su zatvoreni.