Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

LESKOVAČKI LETNJI FESTIVAL OD 17. DO 30. JUNA

Leskovački letnji festival će ove godine biti održan  po 19. put u periodu od 17. do 30. juna.Kako je na pres konferenciji kazala P.R.  Turističke organizacije Leskovac Tina Stojanović ova manifestacija ima za cilj da se sugrađanima i posetiocima našeg grada kvalitetnim programima koji se organizuju u etno komplesu Šop Đokić upepšaju letnje večeri.

Ove godine osmišljen je raznovrstan program namenjen svim generacijama uz brojna muzička, dramska i sportska dešavanja.Tina Stojanović je dodala da će i ove godine biti održan turnir u uličnom basketu, revijalni nastupi karate , gimnastičkih i plesnih klubova.

U toku festivala biće izvedene i brojne predstave u saradni sa leskovačkim Narodnim pozorištem, a očekuje se i gostovanje poznate glumice Gorice Popović koja će izvesti monodramu Gospođa Milisbrod koja je na programu 21. juna.
U okviru Letnjeg festivala biće održano i takmičenje Prva harmonika Srbije  Sokobanja 2019. koje u Leskovcu nosi ime našeg legendarnog muzičara Jakova Mitića.Član žirija ovog festivala je Merima Njegomir koja će nastupiti i  pred našom publikom.
Za 25. jun zakazan je koncert Kikija Lesandrrića i grupe Piloti, a očekuje se i gostovanje pevačice Ivane Jordan 27. juna.
Iz gradskog budžeta za Leskovački letnji festival je izvojena suma od milion i dvestotine hiljada dinara  , a po njegovom završetku od 3. do 6. jula biće održan Leskovački karneval .

Komentari su zatvoreni.