Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

LESKOVAČKI USLUŽNI CENTAR INTENZIVIRAO AKTIVNOSTI OKO IZDAVANJA POTREBNIH PORESKIH REŠENJA

U domenu delatnosti leskovačkog Uslužnog centra je i rad Lokalne poreske administracije gde se izdaju poreska, odnosno uverenja o poreskom dugovanju.

Kako ističe u izjavi za TV 4S Kristina Vasiljković, šef Odeljenja uslužnog centra poslednjih dana je pojačano interesovanje građana da dobiju ovo uverenje koje je neophodno za sufinansiranje mera energetske efikasnosti, a na osnovu raspisanog javnog poziva građanima.

Vasiljkovićeva kaže da i pored veće frekvencije građana čekanje je svedeno na minimum, tako da se u toku dana završava rešavanje svih zahteva.

Leskovac je jedan od prvih gradova u Srbiji koji je uveo E-šalter, a za protekla 4 meseca 670 građana je obavilo registraciju na ovom mestu.

- Advertisement -

Najveće interesovanje tokom leta bilo je izdavanje takozvanog Zelenog sertifikata neophodnog za ulazak u mnoge zemlje koje je dobilo ukupno 440 osoba.

Kristina Vasiljković ističe da je prednost E – šaltera taj što građani od kuće putem interneta i nepotrebnog čekanja mogu da završe mnoge poslove.

Modernizacija rada je prioritet Uslužnog centra u Leskovcu, a u tom cilju on će koordinirati svoje aktivnosti sa lokalnom samoupravom i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade Republike Srbije, zaključuje Kristina Vasiljković.

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.