Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Manifestacija „Dani kruške“ održana u Vučju

U Vučju je petu godinu zaredom, održana manifestacija „Dani kruške“ koja ima za cilj promociju poljoprivrednih proizvoda i proizvođača leskovačkog kraja.

„Od ukupne površine zasada pod kruškom je preko 530 hektara, što iznosi oko 10 posto od ukupne površine pod zasadom voća u Jablaničkom kraju. S obzirom na to da se najveće površine pod kruškom nalaze upravo u vučjanskom kraju, ova manifestacija predstavlja dobru priliku da proizvođači prikažu najbolje od ovog voća, da dobiju korisne savete od stručnih službi i unaprede svoju proizvodnju“,istakao je odbornik Skupštine grada Leskovca Bratislav Anđelković.

Predsednik Saveta mesne zajednice Dejan Pešić zahvalio se gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću i lokalnoj samoupravi na podršci koju pružaju poljoprivrednim proizvođačima i mesnim zajednicama.

U okviru „Dana kruške“ organozovano je takmičenje u brzoj pripremi krušaka za kompot, a dodeljene su i nagrade Radetu Stojanoviću za najveću površinu na kojoj se uzgajaju kruške , Zoranu Ranđeloviću za najlepšu gajbu krušaka, Aleksandru Jovanoviću za najbolju rakiju i za najmlađeg uzgajivača kruški Iliji Stankoviću.

Komentari su zatvoreni.