Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Međunarodno takmičenje u plivanju u Leskovcu

Povodom Dana oslobođenja grada Leskovca na bazenima SRC Dubočica u organizaciji PK Leskovac održano je 7 Međunarodno takmičenje u plivanju.

Sedmi Leskovački Pobednik poneo je po sedmi put zaredom titulu jednog od najbolje organizovanih takmičenja u zemlji koji okuplja uvek puno dece iz skoro cele Srbije i okolnih zemalja.

Na takmičenju, učestvovalo je 28 klubova iz Srbije 16 klubova, iz Bugarske 6 klubova i iz Makedonije takođe 6 klubova. Ukupno učešće je uzelo 436 takmičara.

Svi su se borili da budu najbolji, da osvoje nagrade za koje se tako dugo spremaju. Međutim titulu najboljeg na takmičenju odneo je sa sobom u susednu Makedoniju Antonij Simonovski 2002 godište iz Plivačkog kluba ”Orion”, a kod devojčica, takođe iz Makedonije iz plivačkog klub ”Orion” Mia Krstevska 2001 godište. Takođe nagrade su dobili i najmlađi učesnici Đorđe Blagojević 2012 godište i kod devojčica Neda Ignjatović.

Najuspešniji klub na današnjem 7 Međunarodnom takmičenju i veliki pehar dobio je Plivački klub ”Dubočica” iz Leskovca, a drugo mesto zauzeo je Plivački klub ”Leskovac”, a treće mesto zauzeo je plivački klub ”Beta” iz Skoplja.

Sve ovo ne bi moglo da se održi i ne bi danas postojalo da nije Grada Leskovca, lokalne samouprave, društvenih delatnosti odseka za sport, kompanije ”Actavis” i mnogih sponzora koji nesebično pomažu klub i razvoj plivanja u Leskovcu.

Danas smo pokazali, kao i prethodnih godina da smo dobri domaćini, dobri u organizaciji ovako velikih takmičenja jer je sve išlo po planu i bez ikakvog incidenta ističu svi iz Plivačkog kluba ”Leskovac.

Najveću zahvalnost dugujemo medijima koji uvek prenose uspehe dece, roditelja koji su glavna spona za uspeh kluba i uspeha dece.

 

Komentari su zatvoreni.