Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Miljan Kocić najbolji majstor roštilja

Tradicionalno takmicenje majstora roštilja Miodrag Gligorijevic Dragi Bure organizovano je i ove godine u okviru leskovačke Roštiljijade tradicionalni 27. put u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi. Takmičenju je prisustvovao i gradonačelnik Goran Cvetanović sa saradnicima.
Sveukupni pobednik takmičenja na kome su učestvovale četiti ekipe je po oceni žirija je Miljan Kocić, Visoka poslovna čkola strukovnih studija Leskovac.

U ime lokalne samouprave prisutnima se obratila pomoćnica gradonačelnika Leskovca Kristina Vasiljković, koja je gostima iz drugih gradova poželela dobrodošlicu u naš grad, a takmičarima puno uspeha u radu.
S obzirom da je konkurencija bila izuzetno jaka, prikazano je izuzetno znanje i umeće, na takmičenju, kazao je predsednik žirija Saša Mišić, i istakao da je  leskovački roštilj poznat svuda u svetu.

Tročlani žiri Saša Mišić – instruktor horeka sistema, Slaviša Milošević– profesor kulinarstva  Trgovinsko – ugostiteljske škole iz Leskovca, Ivica Zdravković – profesor Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu je nakon bodovanja proglasio pobednike u pripremi i pečenju jela sa roštilja.
U kategoriji pripreme ćevapa:
  1. mesto – Stefan Đorđević, Restoran kompleks “Apostolović”, Leskovac
  2. mesto – Miljan Kocić, Visoka poslovna čkola strukovnih studija Leskovac
  3. mesto – Srboljub Nikolić, restoran “Papar grill” Makarska, Republika Hrvatska
U kategoriji pripreme pljeskavica:
  1. mesto – Emina Đorđević, restoran “Koliba”, Leskovac
  2. mesto – Miljan Kocić, Visoka poslovna čkola strukovnih studija Leskovac
  3. mesto – Marko Todorović, Restoran ”Kod Ace Popa”, Čačak
U kategoriji pripreme jela po izboru:
  1. mesto – Miljan Kocić, Visoka poslovna čkola strukovnih studija Leskovac
  2. mesto – Emina Đorđević, restoran “Koliba”, Leskovac
  3. mesto – Stefan Đorđević, Restoran kompleks “Apostolović”, Leskovac
U okviru Roštiljijade sutra će se takođe u Trgovinsko ugostiteljskoj školi održati tradicionalno takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola.

Komentari su zatvoreni.