Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Ministar Vukosavljević obišao u Leskovcu ustanove kulture

Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, sa svojim saradnicima tokom današnjeg boravka u Leskovcu posetili su Narodnu biblioteku „Radoje Domanović“, Narodni muzej , Narodno pozorište i Leskovački kulturni centar.Kako je ocenjeno ovo je  istorijski trenutak jer je Vukosavljević  prvi ministar kulture koji je posetio ove institucije.
U razgovoru sa direktorima ovih institucija konstatovano je da je unapređenje kulture osnov za razvoj društva i preduslov jačanja lokalne zajednice.

Na sastanku ministra Vukosavljevića i gradonačelnika Cvetanovića sa direktorima ustanova kulture konstatovano je da naš grad dosta ulaže u kulturu i da to ne samo da prepoznaje Ministarstvo kulture i infoirmisanja već i ocenjuje najvišom ocenom.
Grad Leskovac za kulturu izdvaja 9 odsto iz svog budžeta ili 354 miliona dinara, kazao je na pres konferenciji gradonačelnik dr Goran Cvetanović i to potkrepio činjenicom da kulturni sadržaji ovog dela Srbije moraju biti što dostupniji celoj zemlji.Cvetanović je podvukao da su sve ustanove koje je obišao ministar Vukosavljević veoma zapažene i u zemlji i van njenih granica , a da će se i dalje timski raditi na polju kulture u Leskovcu.
Ministar Vukosavljević , naglasio je ,da je Leskovac kao stari srpski grad koji ima tradiciju primer u razvoju kulturnog života i slobodno može biti uzor  drugim sredinama. On je dodao da je Leskovac pokazao kroz rad na polju kulture i kako treba sprovesti decentralizaciju u ovoj oblasti.
Kako je zaključeno Leskovac je u poslednje tri godine prednjačio među gradovima u Srbiji kada su u pitanju i odobreni i finansirani kvalitetni projekti od strane Ministarstva kulture i informisanja.

Od  2016. godine do sada u oblasti digitalizacije ,savremenog stvaralaštva i zaštite kulturnog nasleđa u Leskovcu ministarstvo je uložilo oko 70 miliona dinara, a samo tokom ove godine blizu 24 miliona dinara.

Komentari su zatvoreni.