Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

MLADA NAĐA MILUTINOVIĆ AMBASADOR ZNANJA LESKOVCA I PRIMER ZA UGLED

Leskovčanka Nađa Milutinović završila je osnovne studije na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu na odseku Fitomedicina sa prosekom 9,93, a uskoro će braniti i  rad na master studijama gde ima prosek 10. Ova dvadesetčetvorogodišnja devojka je za svoj uspeh nagrađivana svake godine u Leskovcu Svetosavskom novčanom nagradom, ali i Dositejevom nagradom Ministarstva prosvete , nauke i tehnološkog razvoja.. Nađa je kao najbolji diplomirani student na svom fakultetu nagrađena i nagradom Zadužbine Nikola Spasić.

Ona kaže da je ovaj uspeh plod kontinuiranog rada i požrtvovanja i dodaje da se za studije na beogradskom Poljoprivrednom fakultetu opredelila iz ljubavi prema prirodi ,ali je istakla da je Fitomedicina budućnost razvoja poljoprivrede, odnosno proizvodnje  zdrave hrane koja je sve aktuelnija.

Po završetku master studija Nađa će nastaviti školovanje na doktorskim studijama i po svemu sudeći za sada ne planira odlazak iz zemlje jer je privlači naučno istraživački rad. Nađa poručuje da je ključ uspeha svakog mladog čoveka stalno stručno usavršavanje u oblasti one  nauke koju odabere i koju najviše voli.

Bratislav Lekić

Komentari su zatvoreni.