Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Most “Vrla” u plavoj boji povodom Svetskog dana deteta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je most “Vrla“, najviši na Koridoru 10, kod Vladičinog Hana sinoć bio osvetljen plavom bojom.

U saopštenju se navodi da su se na ovaj način to ministarstvo, čijim radom rukovodi potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, i “Koridori Srbije” priključili akciji obeležavanja Svetskog dana deteta, čija je ovogodišnja tema “Obojimo sve u plavo, za svako dete”.

Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, rekla je tim povodom da se razvijenost društva meri time koliko je svakom detetu stvorilo uslove da raste u sigurnom okruženju, da se obrazuje i razvija u slobodnu ličnost i odgovornog građanina.

Sve što danas uradimo na rešavanju problema ranih brakova, na sprečavanju ranog rada dece, smanjenju diskriminacije i borbi protiv nasilja u porodici, zalog je za bolje društvo sutra. Menjajući uslove u kojima deca rastu, gradimo Srbiju u kojoj će se bolje živeti, istakla je ona.

Ministarstvo i “Koridori Srbije” će se na sličan način  priključiti i globalnoj akciji “16 dana aktivizima”, u okviru borbe protiv nasilja nad ženama, kada će most “Vrla” sve vreme biti osvetljen narandžastim svetlom, ističe se u saopštenju.

Komentari su zatvoreni.