Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

NA ZAVRŠNI ISPIT OSMACI TREBA DA ODU ODMORNI

Svršeni osmaci će završni ispit za upis u srednje škole polagati 17. , 18. i 19. juna u svojim matičnim osnovnim školama.

Mali maturanti imali su dovoljno vremena da kroz pripremnu nastavu pređu većinu pitanja koja će se naći na testu znanja, a u cilju što bolje pripremljenosti tokom školske godine bili su realizovani i probni testovi koji su dobar pokazatelj znanja učenika , ali su pružili i smernice nastavnicima u kom pravcu treba intenzivirati pripremu đaka. Predstojeća dva dana osmaci prema preporuci pedagoga leskovačke osnovne škole  ,,Vuk Karadžić,, Dragane Stansavljević mogu provesti za konsultacije sa svojim predmetnim nastavnicima, a vikend pred polaganje završnih ispita mora biti rezervisan za ponavljanje gradiva , ali i opuštanje.

 

Na dan ispita bitno je da deca budu naspavana i sita i da u finoj atmosferi i bez tenzija  pođu na polaganje, a tokom polaganja pažljivo pregledaju ispitna pitanja i krenu u njihovo rešavanje popunjavajući test najpre grafitnom olovkom.

Veoma je bitno da se na polaganje ponese i flašica vode, ali je važan i lagani doručak pre toga, zaključuje Dragana Stanisavljević.

Komentari su zatvoreni.