Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Najboljim sportistima Lebana dodeljene nagrade za 2019.

Sportista godine je Stefan Stojiljković iz Fudbalskog kluba ,,Radan” , a sportistkinja godine i sportska nada  Anastasija Živković iz Streljačkog udruženja ,,Gatos”.

Nagrade za životno delo pripale su Nebojši Đorđeviću, Mirjani Mladenović, Novici Cakiću, Predragu Vasiljeviću i posthumno Svetislavu Nikoliću.

Posebna priznanja dobili su Novica Bogdanović iz Fudbalskog kluba ,,Radan”, Hranislav Janković koji je ostvario izuzetne rezultate u školskom sportu kao nastavnik fizičke kulture, Suzana Nikolić za iste rezulatate koje je ostvarila kao profesor fizičke kulture i Ivan Cvetković koji je popularisao školski sport sa pozicje koordinatora istog za Jablanički okrug.

Kako je kazao zamenik predsednika opštine Lebane Boban Pejić lokalna samouprava se trudi da obezbedi optimalne uslove za razvoj svih sportova u Lebanu. On je dodao da je u tom cilju budžet za ovu oblast u 2020. godini povećan na 5 miliona dinara i da će opština podržati sva nastojanja koja imaju za cilj dalji razvoj fizičke culture.

 U ime nagrađenih zahvalio se je Predrag Vasiljević koji je naglasio da je sport preduslov mentalnog i fizičkog zdravlja.

U izjavi za našu televiziju Mirjana Mladenović koja je dobila priznanje za životno delo istakla je činjenicu da Lebane ima dugu sportsku tradiciju koju i dalje treba negovati.

Kako je zaključeno razvoj sporta i zdravih stilova života bio je i ostao prioretni cilj opštine Lebane.

Komentari su zatvoreni.