Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Namenska sredstva za opštinu Bojnik

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Zoran Đorđević i predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović zaključili su Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti. 

Predmet ugovora je utvrđivanje vrsta usluga socijalne zaštite iz nadležnosti Opštine koje se finansiraju namenskim transferima iz budžeta Republike Srbije a koje podrazumevaju: dnevne usluge u zajednici, usluge smeštaja u prihvatilištima, usluge podrške za samostalan život, usluge ličnog pratioca detetu sa invaliditetom.

,,Ukupan iznos odobrenih sredstava je 2.829.000 dinara. Zahvaljujući podršci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biće nastavljeno i pružanje usluga socijalne zaštite ‘’Pomoć u kući“ za starija lica. Inače opština Bojnik ove godine za ove usluge  planirala je sredstva u iznosu od 18 miliona dinara, kazao je predsednik opštine Bojnik  Nebojša Nenadović i dodao’’Pomoć u kući“ od ove godine umesto Centra za socijalni rad vrši  izabrani licencirani pružalac usluge iz Milanovca.

Opširnije u vestima TV 4S…

Komentari su zatvoreni.