Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Nikola Veličković iz Leskovca državni prvak iz predmeta Hemijska tehnologija

Na 24. Republičkom takmičenju iz predmeta Hemijska tehnologija, područje rada hemija, nemetali i grafičarstvo održanom u Subotici ekipa leskovačke Hemijsko – tehnološke škole Božidar Đorđević Kukar ostvarila je zapažene rezultate.

Ekipa Hemijsko tehnološke škole Božidar Đorđević Kukar predvođena profesorom Miodragom Jovanovićem u sastavu Jovana Diskić i Nikola Veličković ostvarila je veliki uspeh.

Ekipno su u praktičnom znanju osvojili četvrto mesto dok je pojedinačno titulu državnog prvaka iz predmeta Hemijska tehnologija osvojio učenik treće godine Nikola Veličković.

Nisam razmišljao o uspehu na ovom takmičenju već samo tome da dam sve od sebe i pružim maksimum u čemu sam i uspeo,i onda rezultat sam dođe, kaže državni prvak Nikola Veličković.

Profesor hemije i hemijskih tehnologija Miodrag Jovanović kaže da je ponosan na svoje dobre đake koji po završetku upisuju različite fakultete od farmacije, biohemje i medicine do književnosti i glumačke akademije.

 

Republičko takmičenje iz hemije, nemetala i grafičarstva održano je u Subotici od 9. do 11. maja uz učešće predstavnika iz 17 gradova koje su predstavljali učenici 17 srednjih škola podeljeni po ekipama odnosno ukupno 34 takmičara iz cele Srbije.

Komentari su zatvoreni.