Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Novi uspesi Leskovačke škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“

Predavač u Leskovačkoj školi stripa „Nikola Mitrović Kokan“, Marko Stojanović osvojio je na Međunarodnoj strip konferenciji “Kragujevac, godine devete”, najveće priznanje koje se zove  Kragujevački pobednik, za strip iz serijala “Vekovnici”. Takođe u okviru 13. Novosadskog strip vikenda, 14. septembra otvorena je izložba posvećena “Vekovnicima”.

,,Najpre je na Međunarodnoj konferenciji “Kragujevac, godine devete”, održanoj početkom septembra u Kragujevcu strip iz serijala “Vekovnici” “Jeftino i skupo”,za koji sam scenario sam radio ja, a crtao ga je Sabahudin Muranović Muran osvojio najveću nagradu festivala, “Kragujevačkog pobednika”, kazao je Marko Stojanović i dodao, nakon toga, na 13. novosadskom strip vikendu na 14. septembra otvorena je izložba “Vekovnici, godina dvanaesta”, posvećena ovom serijalu i urađena je promocija novog, desetog albuma pod nazivom “Baron i teror”, čiji je objavljivanje pomogla lokalana samouprava”.

 “Vekovnici” su verovatno najizlaganiji srpski strip serijal, budući da su u Srbiji izlagani u Zaječaru, Valjevu, Somboru, Valjevu, Leskovcu, Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kao u inostranstvu u Sofiji i Slivenu (Bugarska), Laktašima (Bosna i Hercegovina), Herceg Novom (Crna Gora) i Moskvi (Rusija).

Komentari su zatvoreni.