Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

TRADICIONALNI NOVOGODIŠNJI PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je danas u Svečanoj sali grada Leskovca priredio tradicionalni prijem za predstavnike medija.

Kako je gradonačelnik objasnio prijem nije održan krajem decembra prethodne godine, kako je do sada bila praksa, jer se čekala povoljnija epidemiološka situacija.

„Pravovremeno i adekvatno informisanje javnosti, novinarska sloboda i ideja da se čuje stav i mišljenje svih je od velike važnosti za funkcionisanje sistema i tome treba da teži svako demokratsko društvo. Leskovac je grad koji ima ozbiljne i odgovorne predstavnike medija a lokalna samouprava im omogućava da posao obavljaju apsolutno nesputano. Ulažemo maksimalni trud da svima vama izađemo u susret, da vam blagovremeno odgovorimo na sve zahteve i pružimo sve informacije važne za naše sugrađane. Krucijalna uloga koju mediji imaju u društvu još više je došla do izražaja sada tokom trajanja pandemije korona virusa, kada smo više nego ikada shvatili da prenošenje tačnih, pravovremenih i proverenih informacija u velikoj meri može doprineti očuvanju zdravlja i života“, rekao je gradonačelnik Cvetanović

Zahvaljujući se na dosadašnjoj saradnji gradonačelnik je naglasio da će lokalna samouprava grada Leskovca nastaviti medijima da pruža podršku u cilju objektivnog i nepristrasnog izveštavanja.

 

Na prijemu je govorio i Dragan Marinković zamenik glavnog i odgovornog urednika portala Jugmedia.

„Pravi je izazov govoriti na događaju koji gradonačelnik organizuje. Ovo je dokaz da slobodna reč postoji i poštuje se koliko god da neki žele da pokažu da nije tako. Pored zdravstvenih radnika koji su bili najugroženiji i mi novinari smo bili na prvoj borbenoj liniji, često bez adekvatne zaštite,” -kazao je Marinković te dodao da iako je godina počela loše godinu će pamtiti po jedinstvu i slozi u odbrani radnika Jure kada je određen broj radnika bio zaražen. Novinari su tada stali i uz gradonačelnika koji je u pregovorima sa rukovodstvom Jure tražio najbolje za zaposlene i zaključio da sloga daje dobre rezultate, ujedinjeni možemo sve i upravo sa takvim mislima treba da krenemo u nove borbe i u ovoj godini.

Gradonačelnik je danas prisutne predstavnike medija obavestio da će za projekte iz oblasti javnog informisanja biti izdvojeno 30 miliona dinara i da je priprema konkursa u toku.

Komentari su zatvoreni.