Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u Udruženju za pomoć MNRO

Prigodnim programom u Udruženju za pomoć MNRO Leskovac obeležen je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Sekretar ovog udruženja Aleksandra Jovanović naglasila je da osobe sa intelektualnim teškoćama čine najveći procenat osoba sa invaliditetom i da je prioritet svih prioriteta da se ova lica što više uključe u društvene tokove, jer kako je rekla Jovanovićeva invaliditet nije bolest nego je stanje.

Zamanica gradonačelnika Leskovca dr  Jasmina Ranđelović istakla je da je zadatak lokalne samouprave da ukloni barijere, kako bi osobe sa invaliditetom mogle biti ravnopravne sa ostalim građanima. Ona je podvukla da je grad Leskovac za Udruženje MNRO tokom ove godine izdvojio oko 5 miliona dinara i da će i u narednom periodu podržavati njegove aktivnosti.

Učenici leskovačke  osnovne škole ,,Kosta Stamenković“ uveličali su program svojim nastupom na znakovnom jeziku koji se uspešno realizuje u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u udruženju MNRO gosti su bili članovi i korisnici srodnih udruženja iz mnogih gradova Srbije, a deci koja su učestvovala na likovnom konkursu pod nazivom ,,Svet je lep kada zajedno stvaramo“ uručene su zahvalnice i prigodni pokloni.

Komentari su zatvoreni.